چطور با آنالیز عملکرد پیج اینستاگرام، فروش را بالا ببریم؟

بازار زرینبازار زرین
13,026 بازدید
افزایش فروش در اینستا

مهم‌ترین قدم در اینستاگرام مارکتینگ؛ آنالیز بازاریابی اینستاگرام

پیش از آن که بخواهید به بازاریابی اینستاگرام و فعالیت در این شبکه محبوب بپردازید، ابتدا باید ببینید هدف شما از اینستاگرام مارکتینگ چیست! در واقع شما باید بدانید که کسب‌وکارتان از فعالیت در اینستاگرام باید چه دستاوردهایی داشته باشد. اگر هدف شما فروش محصول است، شاید آنالیز پست‌های اینستاگرام نتواند کمک زیادی به شما کند اما اگر می‌خواهید از اینستاگرام به عنوان ابزاری برای برندسازی استفاده کنید، حتماً باید پست‌های محبوب صفحه خود را شناسایی کنید.

برخی از معیارهای مهم در آنالیز اینستاگرام عبارتند از:

چگونه بازاریابی اینستاگرام را آنالیز کنیم؟
  1. مقایسه نرخ تعامل خود با صفحه رقیبان

مهم معیار موفقیت یک صفحه اینستاگرام نرخ تعامل کاربران است! در واقع هر هدفی که برای فعالیت در اینستاگرام داشته باشید، نرخ تعامل در آن تاثیر زیادی دارد. حتی اگر بخواهید محصولات سایت خود را بفروشید، بدون افزایش تعامل کاربران در اینستاگرام نمی‌توانید فروش خوبی را تجربه کنید! برای آن که بدانید صفحه شما چقدر موفق است، باید نرخ تعامل صفحه خود را با صفحه رقیبان مقایسه کنید. با استفاده از insights اینستاگرام می‌توانید تعامل کاربران را که بر اساس اطلاعات زیر هستند، ببینید:

  • تعداد لایک پست‌ها توسط کاربران (فالوورهایتان و سایر کاربران)
  • تعداد کامنت‌های ارسالی توسط کاربران
  • تعداد اشتراک‌گذاری پست‌ها و استوری توسط کاربران
  • تعداد ذخیره پست‌ها توسط کاربران

این ۴ مورد مهم‌ترین فاکتورهایی هستند که اینستاگرام بر اساس آن، تعامل صفحه شما را نمایش می‌دهد. البته توجه داشته باشید که این اطلاعات به کمک insights نمایش داده می‌شوند و برای داشتن این قابلیت، باید یک صفحه تجاری اینستاگرام داشته باشید.

برای آنالیز تعامل کاربران در یک پست کافی است وارد صفحه پست موردنظر خود شوید و سپس بر روی View insights کلیک کنید. پس از کلیک بر روی این گزینه صفحه‌ای به شما نمایش داده می‌شود که در آن اطلاعات مربوط به تعامل آن پست را می‌بینید.

یک محتوای عالی:

  • تعداد لایک بیشتری نسبت به سایر پست‌هایتان دارد.
  • تعداد کامنت‌های دریافتی نسبت به سایر پست‌ها بیشتر است.
  • تعداد اشتراک‌گذاری و ارسال پست به دیگران توسط فالوورهایتان بیشتر است.
  • تعداد ذخیره پست توسط فالوورها زیاد است.

با بررسی این موارد در پست‌ها می‌توانید پست‌هایی که کاربران آن را بیشتر دوست دارند را شناسایی کنید. همچنین در آینده برای دریافت تعامل عالی می‌توانید پست‌هایی مانند همان پستی که نرخ تعامل آن زیاد است، تولید کنید.

نرخ تعامل برای صفحات مختلف با حوزه‌های کاری مختلف، متفاوت است. بر اساس گزارشی که شرکت Iconosquare منتشر کرده، میانگین نرخ تعامل برای پست‌های اینستاگرام ۴٫۷ درصد است. البته باز هم باید بگوییم که بر اساس حوزه کاری شما، ممکن است نرخ تعامل شما کمتر یا بیشتر باشد! به همین دلیل است که باید پیش از آنالیز نرخ تعامل صفحه خود، به دنبال این باشید که رقیبانتان چقدر تعامل دارند. هنگامی که شما نرخ تعامل صفحات رقیب را شناسایی کنید، می‌توانید راحت‌تر تصمیم بگیرید که نرخ تعامل شما بالا است یا پایین! به عنوان مثال اگر نرخ تعامل پست‌های رقیبان شما ۴ درصد و نرخ تعامل صفحه شما ۵ درصد است، به این معنی است که نسبت به رقیبان خود موفق‌تر هستید و فالوورهای شما بیشتر از فالوورهای رقیبانتان توانسته‌اند با شما تعامل برقرار کنند.

آنالیز بازاریابی اینستاگرام

سایت Influencer Marketing Hub ابزار رایگانی در اختیار شما قرار داده است که با استفاده از آن می‌توانید نرخ تعامل صفحه موردنظر را بر اساس ۱۲ پست آخر شناسایی کنید. اگر به آمار دقیق صفحات رقیبان خود دسترسی ندارید، این ابزار کمک زیادی به شما می‌کند تا بتوانید میزان موفقیت صفحه خود را در میان رقیبان آنالیز کنید.

  1. شناسایی هشتگ‌هایی که بیشترین بازدید را برای پست‌هایتان فراهم می‌کند!

استفاده درست از هشتگ‌ها در اینستاگرام مارکتینگ به شما کمک می‌کند تا بتوانید مخاطبان بیشتری جذب کنید.
در اینستاگرام مارکتینگ با استفاده درست از هشتگ‌ها می‌توانید پست خود را به جامعه هدف و مخاطبان کسب‌وکار خود نمایش دهید. البته برای آن که بتوانید به درستی از هشتگ‌ها استفاده کنید، باید هشتگ‌های مورد استفاده در پست‌های خود را آنالیز کنید.

از طرفی شما می‌توانید ۳۰ هشتگ در پست‌های خود استفاده کنید اما ممکن است تنها چند هشتگ به افزایش بازدید و تعامل پست‌های شما کمک کند. شما می‌توانید پس از استفاده از انواع هشتگ‌ها، آن‌ها را آنالیز کنید تا بدانید هر یک از آن‌ها چندبار به دیده شدن پست شما کمک کرده است. مثلاً ممکن است ۱۰۰ کاربر به کمک هشتگ خاصی پست شما را دیده باشند اما هشتگ‌های دیگر اصلاً بازدیدی برای شما فراهم نکرده باشند. در بخش insights پست‌ها می‌توانید به این اطلاعات دست پیدا کنید!

برای دیدن عملکرد هشتگ‌ها کافی است وارد بخش Discovery شوید و در بهش Hashtags، عملکرد هشتگ‌های خود را آنالیز کنید. استفاده از انواع هشتگ‌ها به شما کمک می‌کند تا بتوانید تا عملکرد تمام هشتگ‌ها را آنالیز کنید و بدانید کدام هشتگ‌ها می‌تواند بازدید بیشتری را برای شما فراهم کند. در واقع در میان ۳۰ هشتگ ممکن است تنها ۵ مورد از آن‌ها برای شما بازدید بیاورد و بقیه هشتگ‌ها کمتر باعث افزایش بازدید شود. به همین دلیل پیشنهاد می‌کند ابتدا ۳۰ هشتگ مهم را در پست‌های خود استفاده کنید و پس از آنالیز تمام آن‌ها، مهم‌ترین ‌آن‌ها را در پست خود استفاده کنید. برای آنالیز هشتگ‌های خود می‌توانید از ابزار Instagram Checkup Tool by Union Metrics هم استفاده کنید هشتگ‌های مناسب را شناسایی کنید. این ابزار هشتگ‌های برتر و مناسب کسب‌وکارتان را به شما می‌گوید و می‌توانید برای افزایش مخاطبان خود از آن استفاده کنید.

یک نکته! از هشتگ‌ها می‌توانید در بخش استوری اینستاگرام هم استفاده کنید؛ البته باید توجه داشته باشید که تعداد هشتگ قابل استفاده در استوری اینستاگرام هم محدود است و تنها قادر به استفاده از ۱۰ هشتگ در آن هستید.

  1. شناسایی پست‌های محبوب کاربران

در صفحه اینستاگرام شما پست‌های مختلفی وجود دارند که برخی از آن‌ها برای کاربران محبوب‌تر هستند. تولید محتوای ارزشمند برای کاربران کار سختی نیست تنها کافی است پست‌های صفحه خود را که برای کاربران ارزشمند و محبوب‌تر هستند را شناسایی کنید. به عبارت ساده‌تر باید ببینید کاربران به چه پست‌هایی نیاز دارند تا همان پست‌ها را برایشان تولید کنید!

برای شناسایی پست‌های محبوب در بازاریابی اینستاگرام روش‌های مختلفی وجود دارد:

روش اول) استفاده از insights اینستاگرام

برای شناسایی پست‌های محبوب صفحه خود کافی است وارد صفحه پروفایل خود شوید و بر روی ۳ خط در بالا و سمت راست صفحه کلیک کنید و بر روی insights کلیک کنید:

در این بخش وارد بخش Content شوید و بر روی See All کلیک کنید:

در این بخش اینستاگرام تمام پست‌های یک سال اخیر را بر اساس نرخ تعامل لیست می‌کند و به شما نشان می‌دهد. بنابراین می‌توانید پست‌های محبوب خود را به همین راحتی شناسایی کنید و برای بازاریابی اینستاگرام خود چنین پست‌هایی تولید کنید.

اینستاگرام بر اساس الگوریتم‌های خود تنها پست‌ها باکیفیت را در بالای صفحه اول خود نمایش می‌دهد و معیار کیفیت همان نرخ تعامل است. بنابراین شما با تولید محتواهایی مانند محتوایی که کاربران بیشتر آن را دوست داشته‌اند، می‌توانید شانس بیشتری برای افزایش مخاطبان و همچنین نمایش پست در بالای پست‌های کاربران در صفحه فید داشته باشید.

اگر شما برای کسب‌وکارتان یک سایت دارید، می‌توانید با اتصال گوگل آنالیتیکس به سایت خود اطلاعات مفید و ارزشمندی داشته باشید. اگرچه نمی‌توانید این ابزار را به اینستاگرام متصل کنید، اما هنوز هم می‌توانید اطلاعات مفیدی کسب کنید! با استفاده از بخش Behaviour Flow به راحتی می‌توانید رفتار کاربرانی که از اینستاگرام وارد سایت شما می‌شوند را آنالیز کنید و بدانید در سایت شما بر روی چه لینک‌هایی کلیک کرده‌اند.

در سمت چپ این صفحه بر روی Campaign  کلیک کنید و آن را به Source تغییر دهید. سپس لینک l.instagram.com را وارد کنید تا بدانید کاربرانی که از طریق اینستاگرام وارد سایت شما شده‌اند، چه رفتاری در سایت داشته‌اند. این اطلاعات بسیار ارزشمند است؛ به عنوان مثال اگر متوجه شوید که کاربران به یک محصول در سایت شما علاقه زیادی دارند، می‌توانید آن محصول را بیشتر از محصولات دیگر تبلیغ کنید تا فروش کسب‌وکارتان هم افزایش پیدا کند.

  1. عملکرد استوری اینستاگرام را آنالیز کنید!

در حال حاضر استوری اینستاگرام مهم‌ترین بخش این پلتفرم به شمار می‌رود و جالب است بدانید روزانه بیش از ۵۰۰ میلیون نفر از استوری اینستاگرام استفاده می‌کنند.
البته منظور ما از استفاده به معنای اشتراک‌گذاری استوری نیست، بلکه بخشی از آن‌ها فقط استوری‌ها را می‌بینند. اگر تاکنون عملکرد استوری اینستاگرام خود را آنالیز نکرده‌اید، اکنون وقت آن است که استفاده از استوری اینستاگرام را در استراتژی خود قرار دهید. خوش‌بختانه به کمک ابزار insights می‌توانید استوری‌های خود را هم آنالیز کنید! در حقیقت داده‌هایی که این ابزار برای بخش استوری در اختیار شما قرار می‌دهد، برای آنالیز عملکرد استوری‌ها کافی است. در این بخش می‌توانید استوری‌های محبوب خود را شناسایی کرده و از اطلاعاتی که insights اینستاگرام برای هر استوری در اختیار شما قرار می‌دهد، برای افزایش تعامل استفاده کنید.

برای دسترسی به این اطلاعات کافی است وارد صفحه پروفایل خود شوید و بر روی ۳ نقطه در بالا و سمت راست کلیک کنید. در این بخش گزینه insights را انتخاب کنید و سپس وارد بخش Stories شوید. در این بخش می‌توانید اطلاعات مربوط به استوری‌های اخیر خود را ببینید. توجه داشته باشید که استوری‌های این بخش تنها تا ۱۴ روز در دسترس هستند و پس از آن نمی‌توانید اطلاعات مربوط به هر استوری را ببینید! بنابراین شما باید به صورت منظم اطلاعات استوری‌های را آنالیز کرده تا بتوانید از اطلاعات هر استوری استفاده کنید. این اطلاعات برای پست‌ها به صورت همیشگی در دسترس است که در بالای همین مقاله به بررسی آن پرداخته‌ایم!

آنالیز بازاریابی اینستاگرام

در تصویر بالا با ضربه‌زدن بر روی impressions می‌توانید معیار نمایش استوری‌ها را تغییر دهید. اطلاعات این بخش شامل موارد زیر می‌شود:

  • Follows: تعداد افرادی که شما را پس از دیدن استوری فالو کرده‌اند.
  • Reply: تعداد افرادی که به استوری شما پاسخ داده‌اند.
  • Shares: تعداد افرادی که استوری شما را برای دیگران فرستاده‌اند.
  • Backs: تعداد افرادی که دوباره استوری شما را دیده‌اند.
  • Exited: تعداد افرادی که از استوری شما خارج شده‌اند.
  • Next story: تعداد افرادی که به سراغ استوری کاربر بعدی رفته‌اند.
  • Forward: تعداد افرادی که به سراغ استوری بعدی خودتان رفته‌اند.

گزینه Exited به این معنی است که کاربر از استوری شما خارج شده است اما ممکن است هنوز در اینستاگرام مانده باشد! به عبارت دیگر کاربر پس از خروج از استوری به صفحه فید اینستاگرام رفته است. توجه داشته باشید که تمام فاکتورهای بالا مهم هستند اما مهم‌ترین آن‌ها، گزینه Shares است تا بدانید کدام استوری‌ها مهم‌ بوده‌اند و کاربران با بقیه به اشتراک گذاشته‌‌اند.

گزینه Forward هم در بازاریابی اینستاگرام اهمیت زیادی دارد؛ زیرا این گزینه به این معنی است که کاربر استوری شما را کامل مشاهده نکرده است و به سراغ استوری بعدی صفحه خودتان رفته است! یعنی کاربر به استوری شما علاقه نداشته اما از آن متنفر هم نبوده است! بنابراین می‌توانید با بررسی مشکل استوری خود را به گونه‌ای طراحی کنید که کاربر به آن علاقه داشته باشد.

با بررسی دو فاکتور بالا می‌توانید یک الگوی مناسب پیدا کنید تا باعث افزایش نرخ تبدیل کاربران در بخش استوری شود. اگر چند استوری گذاشته‌اید و کاربران از تمام آن‌ها خارج شده‌اند، به این معنی است که بخش مهمی از کار شما ایراد دارد! مثلاً اگر همیشه محصولات خود را تبلیغ می‌کنید، این تبلیغ برای کاربران نسبت به محتوای آموزشی ارزش بسیار کمی دارد و باعث می‌شود تا کاربران از استوری شما خارج شود. بر اساس گزارش‌ها کاربران علاقه زیادی به تبلیغات ندارند و در بازاریابی اینستاگرام باید سعی کنید محتوای ارزشمند، آموزنده و البته جذاب در بخش استوری به کاربران نمایش دهید.

به عنوان مثال می‌توانید از تیم خود فیلم‌برداری کنید و یک فیلم جذاب در بخش پست به کاربران نمایش دهید! از طرفی کاربران به پشت‌ صحنه چنین فیلم‌هایی علاقه زیادی دارند و می‌توانید در بخش استوری پشت صحنه‌های جذابی از فیلم خود را نمایش دهید و تعامل کاربران را در بخش استوری افزایش دهید. همیشه به دنبال موضوعاتی باشید که کاربران و مخاطبان صفحه شما آن را دوست دارند! به این صورت می‌توانید میزان اشتراک‌گذاری استوری‌های خود را افزایش دهید و در نهایت به افزایش مخاطبان کسب‌وکار یا صفحه شخصی خود کمک کنید.

  1. رشد کاربران اینستاگرام خود را اندازه‌گیری کنید!

هدف نهایی صفحه اینستاگرام افزایش فالوورها به صورت هدفمند است! به عبارت ساده‌تر شما با اینستاگرام مارکتینگ می‌خواهید مخاطبان کسب‌وکارتان را در صفحه اینستاگرام خود افزایش دهید تا بتوانید بازاریابی اینستاگرام درستی را تجربه کنید. به عنوان مثال اگر قصد تبلیغ محصولی را داشته باشید و فالوورهای صفحه شما مخاطبان واقعی کسب‌وکارتان باشند، به راحتی می‌توانید فروش بسیار خوبی را تجربه کنید.

قدم اول برای افزایش مخاطبان تولید محتوای ارزشمند است؛ اما باید ببینید که این تولید محتوا توانسته روی افزایش مخاطبان صفحه شما تاثیرگذار باشد یا خیر! برای محاسبه میزان رشد صفحه می‌توانید از ابزارهایی نظیر Squarelovin استفاده کنید اما اگر تنها نیاز به میزان رشد خود دارید، پیشنهاد می‌کنم به صورت دستی این کار را انجام دهید.

کافی است ابتدا و انتهای هر هفته تعداد دنبال‌کنندگان خود را بنویسید و در پایان هفته آن‌ها را از هم کم کنید! سپس آن را بر تعداد دنبال‌کنندگان قبلی خود تقسیم کنید تا میزان رشد صفحه خود را ببینید. اگر نیاز به درصد رشد دارید، این عدد را در ۱۰۰ ضرب کنید تا درصد رشد شما بدست آید. در تصویر زیر همین فرمول را ساده‌تر آورده‌ایم:

نرخ رشد کاربران در اینستاگرام

البته با کمک ابزار Squarelovin این نرخ به صورت روزانه و خودکار اندازه‌گیری می‌شود و می‌توانید تصویر آن را در هر زمانی که نیاز داشته باشید، دریافت کنید. در این ابزار کافی به کمک منوی سمت چپ، وارد بخشAnalytics  و سپس Engagement شوید تا آمار و میزان رشد صفحه خود را مشاهده کنید. این ابزار می‌تواند به صورت روزانه یا ۷ روز اخیر نرخ رشد شما را نمایش دهد.

آنالیز پیج اینستاگرام
دسته بندی آموزش
اشتراک گذاری

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پشتیبانی

مجوزهای قانونی

سبد خرید

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

ورود به سایت